Беконени кошнички с яйце и гъби
Кошнички от бекон с яйце.
Необходими продукти:
- 36 тънки ленти бекон
- 12 яйца
- 1 голяма или 2 малки глави лук
- 300 г гъби
- 3 с.л. олио
- 50 г масло
- сол
- зелена подправка за поръсване при поднасяне (копър, мащерка или друго)
Начин на приготвяне:
1. С част от олиото намажете формички за мъфини.
2. Във всяка от тях подредете по 3 ленти бекон, така че да се застъпват само в средата и да образуват бордове.
3. Гъбите и лука наситнете. Сгорещете 1 с.л. олио в тиганче и запържете лука до покафеняване. Добавете маслото и гъбите и гответе докато влагата се изпари.
4. Разпределете гъбената запръжка в кошничките.
5. Отгоре чукнете по яйце, поръсете със сол и запечете на 200 градуса за 15-20 минути.
6. Извадете внимателно беконените кошнички от формичките. Украсете с прясна зеленина и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ