Азиатска есенна салата с кореноплодни зеленчуци
Полезна салата с моркови, цвекло, дайкон и джинджифилов сос.
Бон Апети
Излъчен на 02.11.2016
Ето рецепта за ястие, с което да преборите поне част от атакуващите ви болести през есента и началото на зимата. Това е микс от кореноплодни зеленчуци с пикантен сос, за приготвянето на който взаимстваме от азиатската кухня, но дотолкова, че всички продукти са лесно откриваеми и на родния пазар. Зеленчуците са четири - дайкон ряпа, цвекло, моркови и листенца спанак. Начинът на рязане вече зависи от вас, а водещите просто показват как да постигнете визията на салатите, които се предлагат в китайските ресторанти. Дресингът е типично азиатски - смесица от горчица, джинджифил, зехтин, сок от лайм и мед. Носи едновременно сладка и кисела нотка - вкусове, с които кореноплодните зеленчуци се комбинират перфектно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ