Безмесни сарми с гъби и яйца
Зелеви сарми с гъбена плънка и сметана.
Необходими продукти:
- 20 зелеви листа
- 500 г гъби
- 50 г масло
- 2 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 4 яйца
- сол и пипер на вкус
- 200 мл течна готварска животинска сметана
- пресен лук или копър за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Зелевите листа измийте и залейте с вряла вода. Оставете на котлона да кипнат и варете 7-8 минути докато се отпуснат. Извадете от водата, охладете и овкусете със сол и пипер.
2. Лука наситнете, яйцата сварете, а гъбите нарежете на полумесеци.
3. Сгорещете олиото в тиган, запържете в него лука докато стане прозрачен, добавете гъбите и маслото и гответе докато гъбите омекнат. Овкусете със сол и пипер.
4. Сварените яйца обелете и наситнете в запръжката.
5. Взимайте лист зеле, пълнете с гъбената смес, като слагате по-малко количество от стандартни сарми. Завивайте и редете плънтно в тавичка.
6. Залейте със сметаната и запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
7. Сервирайте като поръсите с пресен лук или копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ