Регистрация

Банички с пилешки гърди



Банички с пилешки гърди
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1303

Печени пилешки хапки в тестена обвивка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Панирано пилешко без пържене се готви в Кухнята на Звездев, като пилешки филенца се увиват в точени кори и се запичат на фурна. Така хем има хрупкав елемент, хем е по-здравословно. А крайният резултат е подходящ за закуска, основно, предястие или междинно прихапване.

За да е вкусно месото, се приготвя марината от намачкани джинджифил и чесън с лимонов сок, мед и соев сос. Филето се реже на лентички, а те се заливат с ароматния сос. Можете да оставите в хладилник за другия ден или по-късно готвене, а можете и да продължите веднага с рецептата.

Точени кори за баница се редят една върху друга и се режат на квадрати. Отделно се разтапя масло на водна баня. После в корите се увиват парчетата месо - как точно става - гледайте във видеото. Готовите банички се мажат с разтопено масло, поръсват се или се топват в сусам и се редят в тава, застлана с хартия за печене. Готвят се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

По желание можете да ги поднесете с чеснов сос, кетчуп или барбекю сос за топкане. Много са апетитни.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта