Регистрация

Бамя с лук, лимон и джинджифил

Бамя с лук, лимон и джинджифил
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4363

Салата от бамя с джинджифил и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г малка до средна бамя, почистена, оставете върховете и капачетата
  • 1 чаша нарязан лук (около 1 връзка)
  • 3 с.л. растително масло
  • 1 парче (5 на 2 см.) обелен джинджифил, нарязан на много тънки пръчици
  • лимонови резени

Начин на приготвяне:

1. Изчистете бамята и нарежете ситно джинджифила и лука (можете да нарежете лука диагонално с кухненска ножица).

2. Сгответе бамята на пара докато омекне – за около 7 минути. Ако предпочитате бамята малко по-мека, можете да я оставите за 8-10 минути.

3. Запържете лука в олио и ½ ч. л. сол в малък тиган на средно силен огън, като разбърквате от време на време, докато поомекне – 1 до 3 минути.

4. Залейте бамята с лучената смес и наръсете отгоре джинджифила.

5. Сервирайте салатата от бамя с резени лимон за изцеждане.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
34
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта