Бамя с лук, лимон и джинджифил
Салата от бамя с джинджифил и лимон.
Необходими продукти:
- 500 г малка до средна бамя, почистена, оставете върховете и капачетата
- 1 чаша нарязан лук (около 1 връзка)
- 3 с.л. растително масло
- 1 парче (5 на 2 см.) обелен джинджифил, нарязан на много тънки пръчици
- лимонови резени
Начин на приготвяне:
1. Изчистете бамята и нарежете ситно джинджифила и лука (можете да нарежете лука диагонално с кухненска ножица).
2. Сгответе бамята на пара докато омекне – за около 7 минути. Ако предпочитате бамята малко по-мека, можете да я оставите за 8-10 минути.
3. Запържете лука в олио и ½ ч. л. сол в малък тиган на средно силен огън, като разбърквате от време на време, докато поомекне – 1 до 3 минути.
4. Залейте бамята с лучената смес и наръсете отгоре джинджифила.
5. Сервирайте салатата от бамя с резени лимон за изцеждане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ