Багета сандвич с бекон и кашкавал
Топли сандвичи от пълнени хлебчета с колбас, кашкавал и зеленчуци в яйца и сметана.
Мнозина приемат сандвича за лесна и бърза храна, в която просто се слага саламче, малко кашкавал и още насъщни продукти, положени върху някакъв хляб, но не е точно така. За да бъде истински вкусен сандвичът трябва да бъде направен с разбиране. Лесни, бързи, но топли, благоуханни и много вкусни сандвичи прави влогърката Диди в своя канал didiskitchen във v-box7. Това е идеалната семейна закуска, ако не сте на диета, защото е питателна и апетитна. Това може и да е основно, ако ви се прияде тестено изделие, но не искате да си викате пица или да прибягвате до кварталната дюнерджийница. Ето как се приготвя:
Взимате си две франзели или 3-4 багети и издълбавате част от сърцевината. След това си правите смес от запържен в малко олио бекон, който се изсипва в разбити яйца. Добавя се пресен лук, ако имате. Може да замените с магданоз, малки кубчета чушка или да пропуснете зеленищата. Настъргва се кашкавал или друго жълто сирене. Вкусно би станало и с нарязано на кубчета пушено сирене или моцарела. Налива се малко сметана и се слагат подправки на вкус - сол и черен пипер, лют пипер, чубрица, риган, сминдух... Този сандвич позволява да изчистите останалите продукти в хладилника, като ги превърнете във вкусна плънка.
По време на готвенето пуснете фурната да загрява на 200 градуса. После подредете хлебчетата в тавичка и ги напълнете със сместа. Запечете докато насъщният се превърне в хрупкава обвивка на меката и ароматна сърцевина. А щом извадите - сервирайте докато са топлички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ