Американска фритата с млечни продукти
Печено ястие с яйца и сирене.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. нарязан и обелен картоф
- 60 г настъргано обезмаслено сирене чедар, разделено на две части
- 170 г пресни белтъци, леко разбити
- 2 с.л. нискокалоричен маргарин
- 1/2 ч.ч. нарязан червен лук
- 1/2 ч.ч. нарязана червена сладка чушка
- 1/2 ч.ч. нарязан нетлъст канадски бекон
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1/4 ч.ч. обезмаслена заквасена сметана
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофа в малка тенджерка и покрийте с вода. Оставете да заври. Варете 10 мин. или до омекване и отцедете.
2. Загрейте предварително фурната на 230ºС.
3. Смесете 1/4 ч.ч. сирене с белтъците и разбъркайте хубаво. Заделете. Разтопете маргарина в 25-см незалепващ тиган на среден огън. Прибавете картофа, лука, сладката чушка, бекона и чесъна и сотирайте 5 мин. Прибавете яйчената смес и разпределете равномерно по дъното на тигана. Гответе на средно-слаб огън 5 мин. или докато се втвърди почти напълно.
4. Увийте дръжката на тигана с фолио и го сложете във фурната. Печете на 230ºС 5 мин. или до готовност. Поръсете с останалата 1/4 ч.ч. сирене; печете още минута или докато сиренето се разтопи. Поднесете със заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ