Регистрация

Испанска тортиля - омлет с картофи и лук

Испанска тортиля - омлет с картофи и лук
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1477

Испанска фритата или дебел картофен омлет с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 2 глави лук
  • 350 г картофи
  • сол и пипер
  • 1 л олио

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте, нарежете на шайби и подсушете.

2. Лука обелете и нарежете на полумесеци.

3. Сгорещете голямо количество олио в тиган, изсипете картофите, пържете 4 минути и добавете лука. Овкусете със сол и пипер. Продуктите трябва да се пържат на маслена баня и да не се залепват един за друг. Ако започне да се случва, долейте мазнина. Гответе така още 8 минути.

4. Отцедете картофите и лука през гевгир, като си запазите олиото.

5. Разбийте яйцата в купа, добавете запържените картофи и лук и овкусете с още сол и пипер. Разбъркайте хубаво.

6. Сгорещете в тиган с незалепващо покритие (по-плитък от предходния) 4 с.л. от олиото и изсипете сместа. Гответе на умерен огън 10-12 минути.

7. С помощта на чиния обърнете омлета и гответе още 8 минути, като налеете още 1 с.л. олио в тигана. Прехвърлете в чиния.

8. Разрежете като пица или пай. Вече имате красив, дебел, пухкав омлет с три продукта. Можете да поднесете със заквасена сметана или барбекю сос, както и да украсите с резени домати и листа босилек.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта