Регистрация

Айвар - пюре от печени чушки с патладжани

Айвар - пюре от печени чушки с патладжани
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1601

Подобие на кьопоолу или лютеница без домати от смлени и запържени патладжани с чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г патладжани
  • 1,5 кг сладки червени чушки
  • 100 мл олио
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1 с.л. захар
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. лимонов сок
  • листенца магданоз за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте патладжаните и чушките и ги подредете в голяма тава, застлана с хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

2. След изваждане покрийте тавата с лист алуминиево фолио, за да се задушат за 15 минути. После обелете патладжаните и чушките, чушките почистете от семките и прехвърлете в купа заедно двата зеленчука.

3. С пасатор пюрирайте на гладка каша.

4. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган. Изсипете полученото пюре и гответе 3-4 минути при непрестанно бъркане.

5. Добавете солта, захарта, намачкания или минат през преса чесън, лютия пипер и лимоновия сок. Спрете котлона, но оставете ястието на него и гответе и бъркайте още няколко минути докато спре напълно да къкри.

6. Прехвърлете в стерилизирани бурканчета или купа тип сосиера. При поднасяне можете да украсите с пресни листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта