Азиатско пиле с мед и соев сос
Пържени пилешки хапки с медена коричка и пикантен сос.
Необходими продукти:
- 600-800 г пилешко филе без кост (бутни пържоли или гърди)
- 2 сладки чушки (може и разноцветни за повече настроение)
- 2 малки или 1 голяма глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. къри на прах
- лют пипер или лют сос по желание
- 1/4 ч.л смлян черен пипер
- 1 с.л. семена (сусам, лен, мак)
- 3 с.л. зехтин за готвене
- 3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото нарежете на хапчици.
2. В тиган сгорещете зехтина и олиото и запържете месцата на умерен огън. Извадете ги в чиния, а мазнината запазете - тя ще трябва.
3. Намалете още огъня и в същия тиган направете соса като добавите меда, чесъна, намачкан на паста, нарязаните на тънки полумесеци чушки, наситнения лук и сухите подправки. Добавете и соевия сос и изчакайте да зацвърчи.
4. Върнете пилешките хапки в тигана и хубаво ги овъргаляйте в медената смес, като изчакате да попият от нея. Получава се апетитна сладникава панировка.
5. Поръсете със семената и по желание подлютете и гарнирайте с пресен лук, резени лимон или свеж магданоз.
6. Сервирайте с варен ориз и лимонови кръгчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ