Регистрация

Азиатско пиле с мед и соев сос

Азиатско пиле с мед и соев сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3290

Пържени пилешки хапки с медена коричка и пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-800 г пилешко филе без кост (бутни пържоли или гърди)
  • 2 сладки чушки (може и разноцветни за повече настроение)
  • 2 малки или 1 голяма глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. къри на прах
  • лют пипер или лют сос по желание
  • 1/4 ч.л смлян черен пипер
  • 1 с.л. семена (сусам, лен, мак)
  • 3 с.л. зехтин за готвене
  • 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото нарежете на хапчици.

2. В тиган сгорещете зехтина и олиото и запържете месцата на умерен огън. Извадете ги в чиния, а мазнината запазете - тя ще трябва.

3. Намалете още огъня и в същия тиган направете соса като добавите меда, чесъна, намачкан на паста, нарязаните на тънки полумесеци чушки, наситнения лук и сухите подправки. Добавете и соевия сос и изчакайте да зацвърчи.

4. Върнете пилешките хапки в тигана и хубаво ги овъргаляйте в медената смес, като изчакате да попият от нея. Получава се апетитна сладникава панировка.

5. Поръсете със семената и по желание подлютете и гарнирайте с пресен лук, резени лимон или свеж магданоз.

6. Сервирайте с варен ориз и лимонови кръгчета.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта