Азиатска супа с пилешко и нудли
Супа с нудълс, месо и зеленчуци.
Нудлите станаха модерен заместител на фидето в супата, затова каналът Хапка показва една вкусна пикантна пилешка супа с нудълс и пилешко месо, в която акцентът се поставя върху азиатската кухня. Това не означава, че в чорбата ви ще плуват фуго и скатове, нито ще има косми от маймунки. Просто няколко типични за континента подправки се включват в познатата от баба пилешка чорба, за да я направаят още по-шарена, вкусна и екзотична. Авторите изчисляват, че порция от нея ще ни струва под 2,5 лв., а времето, за което се приготвя, е само половин час. Затова защо не се захванем с това лесно и модерно ястие?
Първо си сгорещяваме зехтин и в него запържваме наситнен лук, нарязани на хапки моркови и селъри и тънки лентички пресен джинджифил. Готвим докато зеленчуците омекнат и прибавяме нарязани на едро пилешки гърди. Размерът на продуктите също отговаря на стандартите на азиатската кухня, така че гледайте видеото, за да разберете какви трябва да са хапките на всяка от съставките. След пилешкото идва ред на бульона и сол и пипер на вкус. Подправяме с рибен сос, познат още като фиш сос и оставяме докато месото се развари.
После вадим мръвките от супата и добавяме нудлите. Нужно им е съвсем малко готвене. Тъй като има няколко вида, проверете на опаковката колко време трябва да къкрят. След това добавяме люти чушлета, които да опикантят ястието. Тук не следвайте рецептата, а се съобразете с вкуса си и силата на чушките, които имате. Връщаме месото в съда и завършваме с листенца бейби спанак. Веднага след това махаме от огъня.
Супата се поднася с разполовени варени яйца, с някакъв хляб за гасене на пожара и по желание с още люти чушлета и листенца пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ