Пилешки хапки с ананас и зеленчуци
Пикантно пиле по азиатски с ананас, чушки и моркови.
Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 600 г пилешки гърди
- 3 скилидки чесън
- 1 червена сладка чушка
- 400 г замразен ананас или ананас от консерва
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. мед
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 ч.л. лют пипер
- 150-200 г моркови
- сол и черен пипер на вкус
- 4 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на средни тръбички пресния лук, моркова направете на тресчици, чушката - на правоъгълници. Ако използвате ананас от консерва, нарежете на средни хапки. Ориентирайте се по снимаката, защото формата на зеленчуците е важна за автентичната визия на ястието.
2. Плиешките гърди почистете и нарежете на неголеми парченца.
3. Сгорещете зехтина и запечатайте в него месото от всички страни.
4. Намачкайте чесъна и го прибавете към мръвките. След това добавете чушката, морковите и ананаса. Овкусете със сол, черен и лют пипер и джинджифил. След това сипете соевия сос и меда. Внимавайте да не прекалите със солта, защото соевият сос също е солен.
5. Гответе няколко минути, добавете пресния лук и махнете от котлона. По желание можете да посипете със семена бял сусам. След това сте готови да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ