Азиатска салата от мачкани пресни зеленчуци
Тайландска салата с моркови, краставици, домати и зелен фасул.
Бон Апети
Излъчен на 18.05.2017
Лора и Стоян запретват ръкави, за да направят една силно нетрадиционна за българския вкус пикантно-сладникава салата с накълцани пресни зеленчуци и особено силен на вкус дресинг с азиатски подправки. Първо се приготвя въпросния сос като в касерола се кипва малко вода и в нея се разтваря тамаринд, добавя се бяла и палмова захар, сок от лайм и рибен сос. Ако имате шанса да усетите дъха на тази смес, мислено ще се пренесете в някоя азиатска кухня.
Следва да нарежем на ленти краставица и морков, да добавим към тях червени люти чушлета и наситнен чесън и да ги счукаме заедно в хаванче. Така ще отделят особен сос и ще се предадат по-лесно на овкусяването. После сваряваме малко зелен фасул по възможност от тънкия сорт и добавяме към зеленчуците. При тях се настаняват и разполовени чери доматчета. Всичко това се овкусява с лимонова кора, белени фъстъци и апетитния азиатски дресинг. После можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ