Корейска салата с ряпа и моркови
Азиатска салата с дайкон, моркови, репички и чеснов дресинг.
Необходими продукти:
- 1 дайкон или 2 бели репи
- 1 морков
- няколко репички
- 3 с.л. оцет (в оригиналната рецепта се слага оризов)
- 2 с.л. зехтин (оригиналната рецепта е със сусамово олио)
- 1 с.л. соев сос
- 3-4 скилидки чесън
- връзка пресен лук
- още сол, ако прецените (соевият сос е доста солен)
- сусамови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Обелете ряпата и рендосайте на едро ренде или минете през мандолина така, че да стане на тънки лентички.
2. Моркова и репичките измийте и нарежете на тънки полумесеци.
3. Наситнете пресния лук. Не успях да намеря за тази рецепта и сложих стар - не става така хубаво както с пресен.
4. Смесете зеленчуците в дълбока салатиера.
5. Направете дресинга като смесите оцета, зехтина, соевия сос, намачкания чесън и посолите още, ако сметнете, че е необходимо.
6. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте. Приберете в хладилник. Колкото повече престоява с този сос, толкова по-вкусна става.
7. Преди сервиране поръсете със сусамови семена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ