Регистрация

Азерски таратор с ориз и пресни билки



Азерски таратор с ориз и пресни билки
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1994

Различен таратор по азерски тип студена супа с кисело мляко, спанак, пресен лук, мента и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Таратор със спанак и пресен лук - звучи странно, но още по-учудващо става, когато към тези продукти се добави ориз, мента, босилек и яйце. Всъщност това е типична супа от азербейджанската кухня, която азерите хапват от незапомнени времена. А как се прави етническото ястие, показват в канала Всегда Вкусно.

Първо се наситняват зеленищата - спанак или лапад, пресни листа мента, босилек, копър, магданоз и кориандър или още магданоз вместо него. Реже се на малки шайби и зелен лук, а отделно се сваряват 4 с.л. ориз във вода. Следва в тенджера да се изсипе киселото мляко, да се чукне в него яйце и да се поръси с брашно. Подгрява се почти до точката на кипене, ала не трябва да кипва. Налива се вода. Бърка се почти постоянно. Следва да се добавят нарязаните зеленища и оризът и да се бърка вече на изключен или много слаб котлон докато листенцата леко потъмнеят. Посолява се на вкус и се прибира в хладилника, за да се охлади. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта