Регистрация

Агнешка чорба с подправки

Агнешка чорба с подправки
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 13560

Супа с агнешко, ориз, ароматни подправки, лук, моркови и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама агнешко месо или 1 кг месо с кокъл
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 1 връзка магданоз
  • 3-4 стръка пресен лук
  • 1 червена чушка
  • 150 гр ориз
  • 1 с.л. девисил
  • 1 домат или 2-3 с.л. домати от консерва
  • 1 морков
  • 100 гр пащърнак
  • 1-2 листа дафинов лист
  • 3-4 зърна бахар
  • 5-6 зърна черен пипер
  • 1 глава кромид лук
  • 1 скилидка чесън
  • Сол

Начин на приготвяне:
Започнете да варите месото с 2-3 литра вода. Ще му е нужен около 1 час за да се сготви. Към водата добавете 1-2 листа дафинов листа, зърната бахар и черен пипер и дръжките на връзката магданоз. Докато се готви може да отстранявате пяната ако се отделя такава.

През това време нарежете на дребно чушката, моркова, пащърнака, домата, скилидката чесън, главата кромид и пресен лук. Магданоза, джоджена и девисила ще добавите на по-късен етап.

Когато месото се свари, то ще пада само от кокала. Тогава го прецедете, но запазете бульона. Махнете зърната черен пипер и бахар а месото нарежете на дребни парчета и върнете в бульона. Ако ви се струва, че водата е малко, може да добавите към бульона. След като заври отново, добавете към супата нарязаните зеленчуци, ориза и сол на вкус. Трябват им не повече от 10-15 минути и ястието ще е готово.

Когато ориза и зеленчуците са сготвени, изключете котлона и добавете към супата нарязаните на ситно джоджен и магданоз, както и супената лъжица сух девисил, който може да стриете между ръцете си. Пробвайте как е на сол. Може да добавите и малко черен пипер и агнешката чорба е готова.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта