Регистрация

Свински врат с кисели краставички и картофи



Свински врат с кисели краставички и картофи
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2514

Добрата жена - унгарско ястие от месо с пържени картофи, бекон и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В Унгарската кухня това ястие е традиция, позната под името Добрата жена. Нарича се така, защото се смята, че всяка любяща съпруга може да отдели час време, за да сготви на мъжа си апетитната храна. В канала Dazzle Spoon показват как се прави. Доста е калорично, мазничко, зимно, но и вкусно. Това е унгарският отговор на традиционното американско фиш енд чипс.

Първо се нарязват продуктите - киселите краставички и картофите на малки кубчета, свинското на хапки, а беконът - на ленти. Заредете се с йенска тенджера или друга дъллбока тава с капак. Можете да запечете бекона на сух тиган докато се посгърчи. Следва да налеете олио и да запържите в него краставичките за 8-10 минути. После ги приберете в тавата при бекона и бързо захлупете, за да се задушават. Следва да запържите и свинското до готовност в мазнината и да го приберете при останалите продукти. После направете същото и с картофите. Размешайте ястието и овкусете със сол и пипер. Осавете на топло под капак да се задушава за половин час. После сервирайте.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта