Макарони с пастет или варено месо от буркан
Бърза паста с пастет.
Необходими продукти:
- 1,5 л вода
- 250 г макарони
- 1 ч.л. сол
- 1 малка глава лук
- 2 моркова
- по 5 стръка магданоз и копър (пресни)
- 1 с.л. олио
- 350 г варено месо от буркан (телешко, свинско или пилешко) или 400 г пастет
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата, подсолете я и сварете в нея пастата според инструкциите на опаковката.
2. Докато водата кипва и пастата се вари трябва чевръсто да направите запръжката. За целта наситнете лука, рендосайте на едро ренде моркова, а месото накъсайте на влакна, като запазите от соса на буркана. Ако използвате пастет, нарежете на малки хапчици или намачкайте с вилица на кайма.
3. Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете лука за 2 минути, добавете морковите и гответе още 3 минути. Следва да добавите месото и да овкусите с черен пипер. Бъркайте и гответе няколко минути.
4. Готовата паста отцедете в гевгир, като си запазите 100-150 мл вода от варенето. Прехвърлете пастата в тигана и гответе две минути като разбърквате и наливате от запазената вода, ако има нужда.
5. Поръсете с наситнените пресни зеленини, размешайте и разпределете в порции. По желание можете да поръсите с рендосано жълто сирене.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ