Яхния с продуктите за лазаня в тенджера
Яхния с кори за лазаня в доматен сос с кайма, моцарела, лук и извара/рикота.
Необходими продукти:
- 1 голяма лава лук
- 4 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 400 г кайма
- 1,5 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 500 мл консерва смлени домати
- 400 мл консерва домати на кубчета в доматен сос
- 1 с.л. сух риган
- 160 г кори за лазаня (може и друг вид паста по избор)
- 200 г извара или рикота
- 150-200 г моцарела (не от сухата)
- листа пресен босилек
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука. Сгорещете олиото на умерен огън в тенджера и изсипете лука. Разбъркайте и добавете намачкания или пресиран чесън. Размешайте и гответе 3-4 минути.
2. Прибавете каймата и рохкайте докато се разпадне на трохи. Залейте с доматения сос и доматите от консерва. Размешайте, оставете да кипне и изчакайте 5-6 минути.
3. Овкусете със солта, пипера и ригана. Натрошете на по 4-5 парчета всяка от корите за лазаня директно в тенджерата. Размешайте и оставете за 10 минути.
4. Добавете извара или рикота и бъркайте докато се разпадне в соса. Подредете отгоре нарязаната на шайби моцарела и сложете капак за 5-6 минути докато се разтопи.
5. Махнете от котлона и разпределете в порции. Поднесете с листа босилек.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ