Регистрация

Японска туршия с бяла ряпа

Японска туршия с бяла ряпа
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 6291

Нискокалорично японско мезе с червен пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 малки японски репи или 2 големи бели репи
  • 2 с.л. морска сол
  • 2 с.л. едро смлян червен пипер
  • 1 с.л. мисо (по желание)
  • няколко сушени скариди по желание
  • 1 ч.л. рибен сос или кетчуп
  • 1/2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Измийте ряпата и я нарежете на четвъртинки по дължина.

2. Намокрете длани и втрийте морска сол в парчетата ряпа в голяма купа, а след това едро смлян червен пипер, мисо/кетчуп и захар.

3. Смесете с останалите необходими продукти.

4. Покрийте съда и заделете на хладно и тъмно място за няколко дни. Отцедете течността, която се е отделила.

5. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2-3 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта