Японска туршия с бяла ряпа
Лесно | Порции 4-8
| Видяна: 6291
Нискокалорично японско мезе с червен пипер.
Необходими продукти:
- 4 малки японски репи или 2 големи бели репи
- 2 с.л. морска сол
- 2 с.л. едро смлян червен пипер
- 1 с.л. мисо (по желание)
- няколко сушени скариди по желание
- 1 ч.л. рибен сос или кетчуп
- 1/2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Измийте ряпата и я нарежете на четвъртинки по дължина.
2. Намокрете длани и втрийте морска сол в парчетата ряпа в голяма купа, а след това едро смлян червен пипер, мисо/кетчуп и захар.
3. Смесете с останалите необходими продукти.
4. Покрийте съда и заделете на хладно и тъмно място за няколко дни. Отцедете течността, която се е отделила.
5. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2-3 дни
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ