Яйце на пара по китайски
Китайски гювеч с гъби и яйца.
Необходими продукти:
За яйцето:
- 1 яйце
- 180 мл вода
- 1/2 ч.л. сол (на вкус и в зависимост от останалите продукти, които решите да използвате)
- 1 стрък зелен лук, нарязан
Друго (може да добавите и други продукти по избор или да комбинирате с каквото предпочитате):
- шунка, пилешко месо или скариди, нарязани на кубчета
- рачешки рулца
- китайски гъби, нарязани на кубчета
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето и добавете вода и сол. Ако ще използвате сушени китайски гъби, можете да използвате водата, в която сте ги киснали.
2. Добавете останалите необходими продукти.
3. Сложете в купата, в която ще поднесете и поръсете с 2/3 от стръка зелен лук.
4. Покрийте купата с найлоново фолио.
5. Сложете в стимера и затворете капака или печете на фурна.
6. Задушавайте по този начин 12-15 мин., като отваряте от време на време, за да проверите дали е готово яйцето.
7. Поръсете с останалия зелен лук и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ