Яйца с праз
Средно | Порции 1
| Видяна: 3357
Варени яйца върху салата от пържен праз и свежи зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- крехката част на 2 малки стръка праз, нарязана надлъжно
- различни зеленчуци по избор
- студено пресован зехтин
- оцет балсамико
- червен винен оцет
- оцет (за яйцето)
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Най-напред сгответе праза докато моекне в тиган на средно силен огън и в малко зехтин, заедно със сол и малко черен пипер.
2. Наредете задушения праз върху основата от зеленчуци и овкусете салатата със зехтин, оцета балсамико и винения оцет, малко сол и черен пипер.
3. Накрая счупете яйцата във вряща вода, в която сте сложили малко сол и оцет и когато са готови ги сложете върху праза.
4. Сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ