Ябълков десерт с хрупкава коричка
Средно | Порции 8-10
| Видяна: 5518
Сладкиш с гранола и кленов сироп.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. + 2 с.л. универсално брашно
- 1/2 ч.ч. светла кафява захар
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 бучка неосолено масло, нарязано на едри парчета
- 2 ч.ч. гранола, но не с плодове
- 5 зелени ябълки, обелени и нарязани на филийки
- 1 ч.ч. гранулирана захар
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 ч.л. кленов сироп
- 1/2 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180°С.
2. За топинга: смесете 1 ч.ч. брашно с кафявата захар, бакпулвера, солта, маслото и гранолата.
3. За ябълките: смесете ябълките с гранулираната захар, останалото брашно, лимоновия сок, кленовия сироп и индийското орехче.
4. Сложете плодовете в плитък съд за печене, поръсете с топинга и печете 1 час (или до получаването на златиста коричка и кипване на пълнежа).
5. Поднесете с допълнително кленов сироп.
Най-важните съставки
бакпулвер, брашно, захар, индийско орехче, кафява захар, кленов сироп, лимонов сок, неосолено масло, овесени ядки, сол, ябълки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ