Регистрация

Ябълковият пай на баба

Ябълковият пай на баба
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 5666

Вкусен домашен пай с ябълки и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За основния пълнеж:

  • 12 с.л. брашно
  • 10 с.л. бяла захар
  • 1 пакет ванилова захар
  • 8 с.л. мляко
  • 6 с.л. разтопено масло
  • 2 яйца
  • около една шепа стафиди
  • галета
  • между 6 и 8 ябълки в зависимост от големината
  • канела

За соса:

  • 7 с.л. бяла захар
  • 1 с.л. разтопено масло
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

На основния пълнеж:

1. Обелете ябълките и ги нарежете на парчета с големина около 1см ².

2. Смесете брашното, млякото, маслото, захарта и яйцата в купа.

3. Сипете в купата ябълките.

4. Поръсете с малко канела и добавете стафидите.

5. Намаслете формичка за пай.

6. Поръсете малко галета във формичката и я разклатете така, че дъното и ръбчетата й да са покрити с галета. След това ще извадите по-лесно пая.

7. Сега сипете пълнежа във формичката и натиснете стафидите под повърхността, за да не изгорят.

8. Включете фуранта на 180 °C за около 35 мин.

На соса:

1. Разбъркайте яйцето, захарта и последната лъжица масло в купа.

2. След като паеният пълнеж се е изпекъм около 35 мин. го извадете и сипете този сос върху него. Това прави повърхността лъскава.

3. Сега го сложете пак във фурната на същата температура и печете 20 до 30 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
7
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
4
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
Това е много хубава рецепта но заради стафидите рецептата не ми е от най-любимите.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта