Шпикован Камамбер с чесън и мащерка
Печено френско сирене с подправки.
Бон Апети
Излъчен на 13.02.2018
Топло предястие от печено сирене с подправки правят Лора и Стоян, за да покажат една лесна и изискана рецепта за винено мезе от френско сирене с чесън и мащерка. Приготвя се така елементаро, че не можетет да откажете да опитате.
2 скилидки чесън се нарязват на шайби. Запасяваме се и с клонки прясна мащерка. След това си взимаме две пити сирене камамбер (или камембер) и ги шпиковаме с нож. В напрвените прорези се пъхат чесънчета и мащерка. Сирената се увиват във фолио и се запичат за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
За сервирането си изпичаме и хляб, като порсто намазваме филийките със зехтин и ги запичаме на фурна до златисто. След изваждане ги обтриваме с разполовена скилидка чесън. Можете да поднесете сиренето просто с хляба или да покапете с мед или боровинково сладко и да поръсите с ядки. Презентацията е по ваше желание. Само не забравяйте виното.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ