Печено сирене в хартия
Сирене на фурна с домати и чушки.
Печеното бяло сирене е идеално мезенце и в жега, и в мраз, защото с него върви почти всяко вино, както и според авторката на рецептата - влогърката Милена - студена биричка. Истината е, че премине ли през термична обработка този народен млечен продукт се превръща в доста вкусно ястие, особено в компанията на зеленчуци. Милена ни показва една лесна и опростена рецепта на печено сирене във фолио, като дори заменя алуминиевия лист с хартия за готвене.
От плочката сирене се нарязват няколко по-тънки парчета. Хартията за печене се намазнява с олио, в средата й се поставя плочка сирене, а върху него се слага малка бучка масълце. Тук смятам, че авторката пропуска нещо - ако поръсите сиренето с малко сминдух или чубрица и добавите червен пипер, ще стане доста по-ароматно и вкусно. Така че не се свенете да овкусите с подправка по желание, пък дори и да посегнете на модерни кулинарни тенденции като босилек или розмарин. Те също ще направят храната доста по-апетитна. Отгоре се слага кръгче домат и се редят наситнени люти и зелени чушки. Можете да добавите още зеленчуци или гъби по желание.
Накрая увивате сиренено вързопче и повтаряте действието с още няколко плочици, за да е сигурно, че вкусната храна ще стигне за всички. После просто подреждате пакетчетата в тавичка и запичате. А на финала можете да поднесете с пресен магданоз и да поръсите още подправки за шарения. Малко хляб няма да е излишен, особено ако сте си сложили лютичко на богато.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ