Регистрация

Шоколадов мус със сурови яйца

Шоколадов мус със сурови яйца
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1135

Десертен яйчен крем с шоколад и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г тъмен шоколад
  • 3 яйца
  • 1-3 с.л. бейлис или друг ликьор
  • 200-250 мл сладкарска сметана
  • 100 г захар
  • шоколадови капки за украса (ядки или друг вид декорация по избор)

Начин на приготвяне:

1. Шоколада натрошете на парчета и разтопете на водна баня или в микровълнова.

2. Яйцата разделете на белтъци и жълтъци. Разбийте жълтъците до леко побеляване, а белтъците на пяна.

3. Разтопения и охладен шоколад добавете към жълтъците. Налейте ликьора и разбъркайте.

4. Разбийте на пяна и сметаната със захарта.

5. В купата при жълтъците налейте половината от сметаната и целия белтъчен сняг. Разбъркайте внимателно с шпатула.

6. Получения крем разпределете в десертни чаши.

7. Гарнирайте с останалата сметана и шоколадова или друг тип украса по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта