Шоколадов кекс червено кадифе с глазура
Сладкиш червено кадифе с коричка от крем сирене.
Сладкишът, познат под името Червено кадифе в основния си вариант представлява кекс с добавка на червена боя. Оцветителят обаче придава уникална визия на обикновените бабини кексове и затова рецептата се е наложила в световен план. Браунито пък е десертче, което радва с шоколадовя си акцент любителите на какаовите сладости. А кулинарната влогърка Диди решава да обедини рецептите за брауни и червено кадифе в един сладкиш, като му добави и коричка на чийзкейк. Това е смело сладкарско импровизаторство, чиито краен резултат е зашеметяващ и не много сложен десерт, способен да се хареса на всички.
Започваме с разтапянето на половин шоколад с едно малко пакетче масло на водна баня. Не се опитвайте да топите директно на котлона, защото силната температура ще загори шоколада и маслото и те ще придобият неприятен вкус. Готовата шоколадова смес дърпаме от водната баня и оставяме настрани да се охлади, за да не пресече яйцата, щом я добавим в тестото. Сега вече можем да преминем натам, като разбием яйца със захар и добавим ванилия. Оцветяваме с готварска боя. Малко количество е достатъчно. После изсипваме шоколадовото масло и на малки порции прибавяме брашното. Готовото тесто прехвърляме в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Тя ще ни помогне да извадим сладкиша по-лесно, но не забравяйте, че не бива да се опитвате да го вадите преди да се е охладил хубаво - ще се счупи или разрони, ако е топъл.
Остава да си направим и чийзкейк глазурата като просто разбием два пакета крем сирене с ванилия и захар. Разпределяме внимателно върху сладкиша и печем на 180 градуса за около половин час. После охлаждаме и вадим. Бъдете сигурни - колкото е красиво, толкова е и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ