Шоколадови трюфели с ром
Изискани шоколадови бонбони.
Необходими продукти:
- 300 г тъмен шоколад, нарязан
- 1/3 ч.ч. гъста сметан
- 40 мл тъмен ром
- 100 г (1 ч.ч.) холандско какао на прах
Начин на приготвяне:
1. Сложете шоколада, сметаната и рома в тенджера с двойно дъно или в огнеупорна купа над съд с кипяща вода и ги разтопете, като разбърквате, до гладкост.
2. Прехвърлете ги в купа и оставете в хладилника за 2-3 ч. или се втвърди достатъчно, че да могат да се оформят топки.
3. Поръсете какаото въхру плитък съд и оформете 2 ч.л. от шоколадовата смес на топчица, с потопени в какао длани, след което оваляйте в съда с какаото, докато се покрият хубаво.
4. Може да оваляте в едро нарязани бадеми, вместо в какао.
5. Сложете готовите трюфели върху постлана с пергаментова хартия тавичка и оставете в хладилника за поне 1 ч преди сервиране.
*Може да съхранявате в херметически затворен съд до 1 седмица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ