Троен шоколадов удар
Шоколад, шоколад шоколад... и малко сметана се съчетават в уникален десерт.
Необходими продукти:
- 4 големи яйца
- 1/4 чаша захар
- 1 бурканче течен шоколад (около 350 гр.)
- 1 чаша сметана, бита
- 1 супена лъжица шоколадов ликьор
- натрошен бял, черен и млечен шоколад
- 1/2 чаша натрошени орехи и шам фъстък
Начин на приготвяне:
1. Покрийте тавичка по избор с найлоново фолио като оставите достатъчно извън краищата.
2. Загрейте течния шоколад в микровълнова за около 20-25 секунди да омекне.
3. Сложете захарта и яйцата в купа. Поставете в тенджера с вряща вода и бъркайте докато яйцата са топли, около 2 минути.
4. След това разбийте с миксер около 5 минути докато яйцата станат бледи и тройно повече като обем.
5. При тях сложете течния шоколад и шоколадовия ликьор и отново разбийте на ниска степен.
6. Внимателно забъркайте битата сметана, парченцата шоколад и ядките.
7. Изгребете сместа в тавичката и разнесете равномерно. Покрийте с найлоново фолио и сложете за поне 8 часа във фризера.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ