Регистрация

Шоколадови трюфели с кафе и сметана

Шоколадови трюфели с кафе и сметана
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3721

Домашни шоколадови бонбони с кафе, бренди и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г черен шоколад (с поне 70% съдържание на какао), натрошен на малки парчета
  • 250 мл сметана с високо съдържание на мазнини
  • 50 г масло, нарязано на кубчета и затоплено до стайна температура, докато омекне, но не го оставяйте да се разтопи
  • ¼ ч.л. инстантно кафе на гранули
  • какао на прах

По желание:

  • малко натрошени бадеми или други ядки
  • бренди или друг алкохол

Начин на приготвяне:

1. Изсипете сметаната в тенджера и я оставете да заври.

2. Изсипете шоколада и кафето в една купа и бавно изсипете вътре врящата сметана. Разбъркайте внимателно, докато шоколадът не се разтопи. След това оставете да изстине за около 2-3 мин.

3. Добавете бучката масло и продължете да разбърквате внимателно. Шоколадовата смес трябва да бъде плътна като майонеза, а повърхността й не трябва да бъде мазна и водниста.

4. Оставете сместа да изстине в хладилника за най-малко 3 часа. Още по-добре ще бъде да я оставите да престои в хладна стая за през нощта.

5. Вземете малко от сместа и я оформете с ръце в желаната от вас форма. Ръцете ви не трябва да са прекалено горещи. Накрая оваляйте шоколадовите топчици в какаото на прах. По този начин трюфелите могат да издържат до два дни без да се развалят. Ако искате да издържат повече, трябва да ги потопите в разтопен шоколад, преди да ги оваляте в какаото на прах.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта