Шоколадови курабийки
Курабийки с кафява захар и какао.
Необходими продукти:
- 2 1/4 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода за хляб
- 2 бучки неосолено масло, размекнато
- 1 ч.ч. бяла захар (или по-малко, ако предпочитате курабийките да не са толкова сладки)
- 1 ч.ч. кафява захар
- 2 големи яйца, разбити
- 1 с.л. ванилия
- 1/2 ч.ч. неподсладено какао
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа пресейте: 2 1/4 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сол и 1 ч.л. сода за хляб.
2. В отделна купа смесете 2 бучки размекнато неосолено масло, около 1 ч.ч. бяла захар, 1 ч.ч. кафява захар, 2 разбити големи яйца, 1 с.л. ванилия и 1/2 ч.ч. неподсладено какао. Разбъркайте, докато всичко се смеси хубаво.
3. Постепенно добавете брашнената смес към сместа с маслото, като рабърквате хубаво след всяко добавяне, но не прекалявайте, за да не стане жилаво тестото. Накрая прибавете 1 1/2 ч полусладък шоколадов чипс.
4. В намаслена или незалепваща тавичка за печене, сложете по една лъжица от сместа на разстояние около 7,6 см. Една тавичка трябва да стигне за до 8 курабийки. Ако искате да са по-малки, сложете по-малко тесто.
5. Можете да ги извадите от фурната след 6-8 мин. - тогава те са меки, но и вече готови. Освен това те ще продължат да се готвят и докато са извън фурната от горещината на тавата и от собствената си топлина. Колкото по-дълго ги печете, толкова по-твърди ще станат. Когато се охладят леко, (след около 2 мин.) ги прехвърлете върху решетка за охлаждане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ