Регистрация

Шоколадови бишкоти с лешници

Шоколадови бишкоти с лешници
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 2070

Домашни бишкоти с какао, шоколад и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ¼ ч.ч. бяло брашно
  • ¼ ч.ч. какао на прах
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол
  • 350 г натурален шоколад (на парчета)
  • 1 ½ ч.ч. печени лешници, махнете обвивката
  • 4 яйца
  • 1 ½ ч.ч. пудра захар
  • 1 белтък

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 190°С.

2. Разбийте с пасатор брашното, какаото на прах, содата бикарбонат, солта, 1 ч. шоколад и всичките лешници. Разбийте, докато ядките и шоколадът не станат с размера на грахово зърно. Оставете настрана.

3. С електрически миксер разбийте яйцата и захарта до получаване на плътна и бледа смес (около 5 минути или повече).

4. Добавете сместа от какао и ядки и разбъркайте. Добавете и останалия шоколад. Разбъркайте, докато се смесят добре.

5. Върху набрашнена повърхност разстелете тестото на 3 части , широки около 10 см. Поставете парчетата в тава, като оставите разстояние между тях, тъй като ще се надигнат, докато ги печете. Преди да ги сложите във фурната, разбийте един белтък и намажете повърхността на тесото с него. Печете около 20-25 мин.

6. Извадете от печката и намалете градусите й до 150°С.

7. Оставете парчетата тесто да изстинат, преди да ги разрежете, за да не изгорите пръстите си. Докато режете, шоколадът може да се разтече, но не се притеснявайте от това.

8. Подредете нарязаните парчета върху тава и ги върнете в печката. Печете ги още 10-15 минути. Шоколадът все още трябва да се разтича навън, когато се опекат. Той ще се затегне, когато бишкотите изстинат напълно.

9. Оставете бишкотите да изстинат напълно, преди да ги сложите в плътно затваряща се кутия.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта