Регистрация

Бишкоти с червени боровинки и шамфъстък

Бишкоти с червени боровинки и шамфъстък
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2287

Боровинкови бишкоти с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ ч.ч. сушени червени боровинки
  • ½ ч.ч. вряща вода
  • ½ ч.ч. шамфъстък, несолен и почистен от черупките
  • 3 ч.ч. обикновено брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • ¼ ч.л. сол
  • 4 с.л. масло, разтопено
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 ч.л. ванилова есенция
  • 4 яйца

Допълнително:

  • брашно и захар (не са задължителни)

Начин на приготвяне:

1. Полейте изсушените червени боровинки с врялата вода и ги оставете да се напоят за 15 мин. Изцедете ги и ги оставете настрана. Загрейте фурната до 190°С.

2. Счукайте на едро шамфъстъка. Пресейте брашното, бакпулвера и захарта и ги оставете настрана.

3. Разбийте маслото и захарта, докато получите лек и пухкав крем.

4. Добавете 3 от яйцата едно по едно. Разбъркайте добре след всяко яйце.

5. Добавете ваниловата есенция и разбъркайте добре.

6. Постепенно добавете брашнената смес, като разбивате на ниска степен.

7. Добавете боровинките и шамфъстъка.

8. Сложете тестото върху набрашнена повърхност и го разделете на две части. Тестото трябва да е доста лепкаво и влажно, затова използвайте повече брашно, за да можете да омесите тестото.

9. Оформете тестото като дълго въже и го сложете в покрита с хартия за печене тава, като леко го притиснете отгоре, за да го сплескате.

10. Повторете същото и с другото парче тесто. Уверете се, че сте оставили достатъчно разстояние между двете въжета от тесто, тъй като те ще се надигнат по време на печенето.

11. Преди да ги сложите в предварително загрятата фурна, намажете ги отгоре с четвъртото яйце, което преди това сте разбили в малко вода. (Ако искате, можете да поръсите с обилно количество захар.)

12. Печете около 25 минути. Дотогава бишкотите трябва да станат леко златисти на цвят.

13. Извадете ги от фурната и ги оставете леко да изстинат.

14. Междувременно намалете градусите на фурната до 150°С.

15. Докато бишкотите са още топли, ги нарежете с назъбен нож на малки парчета.

16. Наредете нарязаните бишкоти върху тава и ги върнете обратно във фурната за още около 15-20 минути.

17. Наглеждайте ги. Когато станат златисти и сухи, ги извадете.

18. Оставете ги да изстинат напълно, преди да ги приберете в плътно затваряща се кутия.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта