Шоколадова торта с масло
Торта с какао и сметана.
Необходими продукти:
- 1 ½ ч.ч. универсално брашно
- ¼ ч.л. бакпулвер
- ¼ ч.л. сода за хляб
- ½ ч.ч. неподсладено какао
- 8 с.л. (1 бучка) масло
- 1 ¼ ч.ч. захар
- 2 яйца
- 6 с.л. вода
- бита сметана
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното с бакпулвера, содата и какаото.
2. Разбийте на пухкав крем маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно, като с всяко слагате и по 1 с.л. от брашнената смес.
3. Прибавете останалото брашно, като редувате с водата.
4. Разпределете течното тесто в две намаслени и набрашнени тавички за печене и печете в предварително загрята до 180ºС фурна за 50 - 60 мин. или до готовност.
5. Оставете в тавичките за 5 мин. и обърнете върху решетка, за да се охладят напълно блатовете.
6. Слепете двата блата с бита сметана и намажете с глазура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ