Шишчета от розмарин с калмари и гъби
Калмари на грил с печурки и подправки.
Необходими продукти:
- 30 мини калмара
- 200 г дребни гъби
- 2 скилидки чесън
- 4-5 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- клонки розмарин вместо клечки за шиш
Начин на приготвяне:
1. Накиснете клончетата розмарин за един час във вода.
2. Скълцайте или минете през преса чесъна с 10-12 листенца от розмарина, добавете сол, пипер и зехтина.
3. Измийте гъбите и разрежете по едно кръстче на шапчиците им.
4. Калмарите и гъбите изсипете в купа, залейте с чесновия сос, разбъркайте и оставете за 15 минути да се мариноват.
5. Нанижете калмарите и гъбките на клончетата розмарин и запечете от всички страни на барбекю, грил, грил тиган или плоча.
6. Сервирайте докато са топли и се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ