Шишчета от агнешка кайма
Пикантни агнешки шишчета с джинджифил, чесън и лук.
Необходими продукти:
- 1 кг смляно агнешко месо
- 5-8 скилидки чесън
- 5 см. корен джинджифил
- 2 глави лук
- 3 малки люти чушлета (повече или по-малко по ваша преценка)
- 3 с.л. кисело мляко
- няколко стръка кориандър или магданоз
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В купата на блендера сложете обелените и нарязани на едро чесън и лук, почистените от семките чили чушки, наситнения джинджифил, киселото мляко и листата кориандър или магданоз. Пюрирайте до получаването на паста.
2. Изсипете каймата в тава. Добавете пастата от блендера и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.
3. С мокри ръце оформете 32 мини кюфтенца. Подредете ги в тавата и приберете в хладилник за 20-30 минути. Можете да увиете тавата със стреч фолио или да приберете в найлонов плик, за да не омирисва хладилника.
4. Ако използват дървени шишчета, накиснете ги предварително във вода. Сгорещете скара или грил тиган и намазнете.
5. Взимайте по 4, 6 или 8 кюфтенца (в зависимост от дължината на шишчето) и ги нанизвайте. След това печете от всички страни до готовност - по около 2 минути от страна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ