Шарен борш с телешко и гъби
Супа с месо, картофи, цвекло, гъби и целина - едно богатство от вкусове.
Необходими продукти:
- 1 глава цвекло
- няколко с.л. наситнен корен от целина (около 50 грама)
- 4 с.л. растителна мазнина
- 1 с.л. оцет
- 1 ч.л. захар
- 300 грама варено телешко месо заедно с 1 литър от бульона, в който е вряло
- 200 грама гъби печурки
- 2 картофа
- 4 скилидки чесън
- 2 домата
- 5-6 с.л. вода
- сол, пипер и други подправки на вкус
- сметана, билки и хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте цвеклото.
2. Сгорещете мазнината в тиган и запържете цвеклото и целината за няколко минути.
3. Добавете в тигана оцета, захарта и 5-6 с.л. вода и оставете да къкри под капак за 15 минути.
4. Нарежете картофите и гъбите на ситни кубчета.
5. Нарежете телешкото месо на хапки и го пуснете да кипне с бульона си, добавете картофите и гъбите в тенджерата и оставете да се готви до омекване на картофите.
6. След това рендосайте вътре доматите, добавете съдържанието на тигана и намачкания или минат през преса чесън. Опитайте на вкус и добавете подправки по желание.
7. Сервирайте със заквасена сметана, наситнени пресни билки и хляб по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ