Регистрация

Шарен борш с телешко и гъби

Шарен борш с телешко и гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2163

Супа с месо, картофи, цвекло, гъби и целина - едно богатство от вкусове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава цвекло
  • няколко с.л. наситнен корен от целина (около 50 грама)
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. захар
  • 300 грама варено телешко месо заедно с 1 литър от бульона, в който е вряло
  • 200 грама гъби печурки
  • 2 картофа
  • 4 скилидки чесън
  • 2 домата
  • 5-6 с.л. вода
  • сол, пипер и други подправки на вкус
  • сметана, билки и хляб за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте цвеклото.

2. Сгорещете мазнината в тиган и запържете цвеклото и целината за няколко минути.

3. Добавете в тигана оцета, захарта и 5-6 с.л. вода и оставете да къкри под капак за 15 минути.

4. Нарежете картофите и гъбите на ситни кубчета.

5. Нарежете телешкото месо на хапки и го пуснете да кипне с бульона си, добавете картофите и гъбите в тенджерата и оставете да се готви до омекване на картофите.

6. След това рендосайте вътре доматите, добавете съдържанието на тигана и намачкания или минат през преса чесън. Опитайте на вкус и добавете подправки по желание.

7. Сервирайте със заквасена сметана, наситнени пресни билки и хляб по желание.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта