Шарено свинско филе със зеленчуци
Свинско на уок със специален сос.
Необходими продукти:
- 600 грама нарязано свинско филе
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица оризово вино
- 2 скилидки чесън, на ситно
- 1,5 супена лъжица съчуански пипер, намачкан
- 1 морков, обелен и нарязан
- 1/2 червена чушка на ивички
- 1/2 глава лук на кубчета
- 1/2 праз на ивички
- 3 листа от китайско зеле, нарязани
- 1 супена лъжица джинджифил на прах
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица картофено брашно
- 2 лъжици вода
- 1/4 чаша пилешки бульон
- 2 стръка пресен лук, нарязани
- 2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте свинското в соев сос и оризово вино за около 30 мин.
2. В тиган уок загрейте 1 лъжица олио, добавете чесън и сечуански пипер, пържете 1 минута, добавете свинското и пържете докато е готово.
3. Извадете месото от уока.
4. Загрейте още 1 лъжица олио и сложете лука, червената чушка, моркова и бъркайте за 3 минути. След това добавете праза и зелето, бъркайте още 2 минути, върнете месото в тигана и объркайте добре.
5. Смесете съставките за соса – джинджифил на прах, соев сос, вода, пилешки бульон, картофено брашно.
6. Излейте соса в уока, объркайте и дръжте на огъня още 2 минути.
7. Поръсете с пресен лук и сервирайте с жасминов ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ