Регистрация

Чили кон карне ала Иван Звездев



Чили кон карне ала Иван Звездев
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1972

Пикантна кайма с боб и царевица по мексикански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мексиканско основно ястие с кайма готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, като показва чили с месо или емблематичното за текс-мекс кухня - чили кон карне. Ястието представлява сочна яхния от кайма с чушки, домати, боб, царевица и пикантна нотка. Прави се бързо, затова и може достойно да влезе в рецептите ви за семейни аламинути.

Зелени и червени чушки се режат на едро, а домати и глава червен лук - на кубчета. Сгорещява се олио в тенджера и се запържват зеленчуците. Щом пуснат водичка и омекнат, се добавя каймата и се бърка до разпадане на парчета. Не е нужно да става на трохи. Подправя се със сол и червен пипер, добавя се боб от консерва, вода и се оставя да къкри. На следващ етап в ястието влиза и консерва царевица, както и люти чушлета. Готви се до редуциране на течността, подправя се с пресен риган (може и чубрица, ако не ви пречи да побългарите леко рецептата) и се сервира топло.

Как точно се приготвя - гледайте във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. !
  2. 33
  3. 808
  4. кожа
  5. Украса
  6. %D0%BE
  7. 38
  8. доматен
  9. 50
  10. 538

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта