Чили кон карне ала Иван Звездев
Пикантна кайма с боб и царевица по мексикански.
Мексиканско основно ястие с кайма готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, като показва чили с месо или емблематичното за текс-мекс кухня - чили кон карне. Ястието представлява сочна яхния от кайма с чушки, домати, боб, царевица и пикантна нотка. Прави се бързо, затова и може достойно да влезе в рецептите ви за семейни аламинути.
Зелени и червени чушки се режат на едро, а домати и глава червен лук - на кубчета. Сгорещява се олио в тенджера и се запържват зеленчуците. Щом пуснат водичка и омекнат, се добавя каймата и се бърка до разпадане на парчета. Не е нужно да става на трохи. Подправя се със сол и червен пипер, добавя се боб от консерва, вода и се оставя да къкри. На следващ етап в ястието влиза и консерва царевица, както и люти чушлета. Готви се до редуциране на течността, подправя се с пресен риган (може и чубрица, ако не ви пречи да побългарите леко рецептата) и се сервира топло.
Как точно се приготвя - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ