Чилийски пай с пилешко
Печено пиле в лют сос с царевица и стафиди.
Необходими продукти:
- 1 средна глава лук, нарязан на кубчета
- 1 скилидка чесън, счукан
- 2 с.л. масло - (½ бучка)
- 2 с.л. универсално брашно
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- ¾ ч.л. чили на прах
- 3 ч.ч. пилешко или пуешко месо, сварено и нарязано на кубчета
- ½ ч.ч. черни маслини, без костилките
- ¼ ч.ч. стафиди
- 2 ч.ч. зърна царевица
- ½ ч.ч. мляко
- 1 яйце, леко разбито
- ½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180°С.
2. Намажете с масло огнеупорен съд.
3. Запържете леко в тиганче лука и чесъна в 1 с.л. от маслото на умерен огън за 3 - 4 мин. до омекване.
4. Прибавете 1 с.л. от брашното и пилешкия бульон.
5. Разбърквайте енергично до сгъстяване и прибавете чилито, месото, маслините и стафидите.
6. Изсипете сместа в приготвения съд за печене.
7. Смесете царевицата, 1 с.л. разтопено масло, 1 с.л. брашно, мляко, разбитото яйце и сол.
8. Полейте пая с яйчената смес.
9. Печете във фурната за 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ