Чийзкейк с карамел и орехи
Домашен чийзкейк с карамелен топинг и ядки.
Необходими продукти:
- микс за плънка за чийзкейк - готов или да си го направите от 500 г сирене маскарпоне, 4 с.л. захар и 1 кофичка 400 мл заквасена сметана
- 3/4 чаша масло, разтопено
- 1/4 чаша захар на кристали
- 2 с. л. вода
- 2½ чаши студенo пълномаслено мляко
- 1 чаша карамелен сос
- 1 чаша орехи (американски орех), печени и нарязани
- 1/2 чаша златисто кафява захар
- 2 опаковки от любимите ви бисквити - натрошени
Начин на приготвяне:
1. Смесете 2-те опаковки натрошени бисквити, разтопеното масло, захарта и водата в голяма купа, до получаване на хомогенна смес. Отделете 1 чаша от сместа за топинг. Разпределете останалата част върху приготвена тава с отделящо се дъно, като я притискате към дъното (не допирайте сместа до стените на тавата).
2. Размесете 2-те опаковки чийзкейк пълнеж със студеното мляко в друга голяма купа. Разбийте сместа за 3 минути, докато стане гладка и плътна. Разпределете 1/2 чаша от карамела върху разбитата и готова смес за чийзкейк. Изсипете сместа за пълнежа върху бисквитения слой. Разбъркайте запазената част от натрошените бисквити с 1/4 чаша от карамела, орехите и кафявата захар, и с получената смес поръсете готовия чийзкейк.
3. Оставете чийзкейка в хладилника за не по-малко от 5 часа, или докато се втвърди. Прокарайте нагрят нож по протежение на стените на тавата, за да го освободите от нея. След като го отделите напълно от тавата, го преместете в поднос и поръсете с останалата 1/4 чаша карамел. Сервирайте студен
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ