Чеснов спанак с аншоа
Средно | Порции 1-2
| Видяна: 2444
Салата със запържена риба и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 200 г спанак, листа
- 2 с.л. нарязан чесън
- 3 стръка зелен лук, нарязан на парчета от около 5 см
- 1/2 морков, нарязан на филийки
- 1/4 ч.ч. изпържена на маслена баня аншоа или риба тон от консерва
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1/2 с.л. олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото в уока и изпържете като разбърквате чесъна до златисто-кафяво.
2. Добавете зеления лук, моркова, аншоата, соевия сос, сусамовото олио и китайското олио за готвене. Пържете като разбърквате 3 мин.
3. Добавете спанака и изпържете като разбърквате за кратко. Спанакът бързо омеква, затова свалете от огъня, веднага щом листенцата се свият.
4. Украсете с пържен шалот и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ