Сушена аншоа в пикантна панировка
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 2475
Панирани пържени рибки.
Необходими продукти:
- 1/3 ч.ч. захар
- 1/3 ч.ч. оцет
- 1 ч.л. червен лют сос
- 1/2 ч.л. сол
- 1 пакетче (250 г) сушена аншоа
- 2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. олио за пържене, слънчогледово или соево
Начин на приготвяне:
1. Смесете захарта, оцета, лютия сос и солта в малка купа.
2. Прибавете аншоата и покрийте много добре. Добавете и брашното.
3. Изпържете на умерен огън до златисто-кафяво и до хрупкавост, като се опитвате рибките да останат отделно една от друга.
4. Отцедете върху хартия от излишната мазнина.
5. Поднесете със сос от оцет, сол и пипер.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ