Чесново хлебче с моцарела
Топло хлебче със сирене и ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 1 пакетче суха мая
- 1 ч.ч. хладка вода
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. бяла захар
- 2 с.л. зехтин
- 1/3 ч.ч. масло или маргарин, размекнато
- 2 с.л. чесън на прах
- 1/4 ч.ч. настърган пармезан
- 1/3 ч.ч. настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
1. В чаша или малка купа смесете маята с хладка вода. Оставете да се разтвори за 5 - 10 мин.
2. В голяма купа пресейте брашното, солта и захарта. Сложете разтворената мая, заедно със зехтина и разбъркайте, докато се получи твърдо тесто, което може да се отделя от стените на купата. Покрийте и заделете докато удвои обема си - около 35 мин.
3. Извадете тестото от купата и омесете за кратко върху набрашнена повърхност. Разточете тестото на пласт с дебелина 0,6 - 1,3 см и с големината на съда, в който ще печете. Сложете готовото тесто в намаслената тавичка и го намажете с масло. Поръсете с чесън на прах, пармезан и моцарела. Оставете да престои, докато загреете фурната на 180ºС.
4. Печете 20 мин. до златисто-кафяво и поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ