Чеснови скариди с лют маслен сос
Пикантни скариди в масло.
Необходими продукти:
- скариди
- неосолено масло
- сол
- пипер
- чесън
- червен пипер
- много лют червен пипер
- едро смлян червен пипер
- зехтин
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 2 ч.л. хубав зехтин и разтопете 1 ч.л. неосолено масло.
2. Сотирайте 2-3 големи скилидки счукан чесън. Гответе до златисто.
3. Овкусете 250 г обелени и почистени от вените средни скариди с щедро количество сол и пипер. Поръсете с 1/2 ч.л. червен пипер и 1/2 ч.л. много лют червен пипер и щипка едро смляно чили (на вкус).
3. Прибавете овкусените скариди при чесъна и гответе до порозовяване от едната страна и обърнете от другата. Скаридите се готвят много бързо, затова внимавайте. Когато се сготвят, прибавете 1 или 2 ч.л. нарязан магданоз.
4. Прехвърлете веднага в чиния и поднесете с любим коктейл или хляб. Може да се сервират и върху задушен бял ориз или паста.
5. По желание украсете с още магданоз и едро смлян червен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ