Чеснови картофки с кашкавал
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 1735
Печени картофи с чеснов аромат, чубрица и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 6-8 картофа
- 100 г кашкавал
- чубрица
- 20 г масло
- 1 скилидка чесън
- сол
- копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите.
2. Разтопете маслото и го смесете с намачкания чесън.
3. Сварените картофи обелете и разполовете по дължина. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.
4. Намажете с чесновото масло. Със силиконова четка ще ви е най-лесно.
5. Поръсете с чубрица и сол.
6. Пуснете да се запекат на 200 градуса за 15 минути, като на 10-тата минута извадите и поръсите с рендосания кашкавал.
7. Поднесете като посипете с наситнени листенца пресен копър.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ