Свински пържоли на тиган
Лесно | Порции 2
| Видяна: 6519
Мариновани котлети с мед, бира и лимон.
Необходими продукти:
- 2 свински котлетни пържоли
- 1 супена лъжица мед
- 2 супени лъжици зехтин
- 5 супени лъжици бира
- 1 супена лъжица лимонов сок
- бял пипер на вкус
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите. Поръсваме ги равномерно със сол и пипер на вкус. Оставяме ги половин час на хладно място.
В дълбок съд смесваме бирата, зехтина, меда и лимоновия сок и в тази марината слагаме отлежалите пържоли за още половин час.
Печем ги на тигана-грил до готовност.
Сервираме с пържени картофи или картофи по селски.
Добър апетит!
Най-важните съставки
бира, бял пипер, зехтин, лимонов сок, мед, свински котлет, свински пържоли, Свинско, сол, сол и пипер, черен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ