Свинско с мед и карамелизирани моркови
Бързо основно от свински хапки и зеленчуци с мед.
Научаваме поредната простичка за приготвяне рецепта за свинско с гарнитура от канала da_sgotvim_s_milena, който ни поднася едно плато за двама от свински хапки с карамелена коричка и хрупкави сладникави моркови за гарнитура. Ястието е идеално, ако ще минавате на бърз пазар за домашно направена вечеря, но нямате идея какво да сготвите, а искате просто да е лесно и вкусно. Тогава си грабнете прясно свинско филе от охладената витрина и няколко моркова. Останалото го имате вкъщи.
Свинското се нарязва на лентички и се подправя със сол и пипер. Милена предлага мента и риган, но можете да използвате други подправки по ваш вкус, като импровизирате с босилек, лют пипер, мащерка и каквото още ви харесва. Най-важното е да залеете месцата с лъжица разтопен мед, за да бъдат наистина вкусни. Няколко капки соев сос също биха се вързали добре. Оставяте настрана да се мариноват, а през това време нарязвате морковите на тънки ленти. С мандолина ще е най-лесно, но и белачката за зеленчуци върши работа. Сега преминаваме към готвене.
В тиган се сгорещява зехтин и се изсипват морковите. Подправят се на вкус и се заливат с лъжица мед. Трябват им няколко минути, за да бъдат готови. По желание можете да им добавите и бяло сусамено семе, което ще ги направи доста елегантни. После вадите и на тяхно място изсипвате месото. Него готвите до побеляване и така вечерята е спасена - топла, вкусна и бърза. Време е за хапване!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ