Пържени свински пържоли с пармезанова коричка
Пържено свинско със сос от сметана, чесън, билки и лимонов сок.
Бон Апети
Излъчен на 02.06.2017
Свински пържоли, които не мислят за тънката талия представят Лора и Стоян, като се захващат да превърнат четири свински котлета във вкусни шницели с хрупкава панировка. За целта месото се овкусява и в него се правят нарези, а след това се овалва последователно в брашно, яйце и смесени галета и настърган пармезан. Следва да се запържи в зехтин, за да се получат хрупкави котлети с пармезанова коричка. Но това не е края на рецептата.
За тази страхотна мръвка правим и достоен сос с не по-малко калории. Заквасена сметана се смесва с билки - салвия, босилек, копър, магданоз. Следва да се овкуси с лимонов сок, чесън и горчица. А за да бъде калорийната бобмба пълен взрив, добавяме и бита животинска сметана. Така сосът става мазничък, ароматен, но и профирен заради млечния вкус. А сега - хапвайте. Друг път ще се суетим на кантара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ